Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Νέα / Septem: Η Χαρά Του (Μικρο)Ζυθο-Λάτρη


Ο όρος «μικρο-ζυθοποιία» (micro-brewery) υπάρχει επίσημα εδώ και κάμποσες δεκαετίες, μπήκε όμως στο καθημερινό μας λεξιλόγιο σχετικά πρόσφατα. Αφορά σε μονάδες παραγωγής μπύρας σε περιορισμένη ποσότητα, αν και ο ακριβής αριθμός φιαλών/βαρελιών/λίτρων παραμένει μέχρι σήμερα εστία διαφωνίας για Βρετανούς και Αμερικάνους. Αυτό που σίγουρα χαρακτηρίζει μια μικρο-ζυθοποιία είναι η παραγωγή απαστερίωτης μπύρας, η οποία με αυτόν τον τρόπο εκφράζει μοναδική αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα, έχει όμως πολύ μικρότερο χρόνο ζωής από τις μαζικές μπύρες που πωλούνται σε ευρεία κλίμακα.