Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Νέα / Κατρακυλούν Οι Πωλήσεις Των Ποτών


Οι πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών έπεσαν κατακόρυφα 10% κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, καθώς συνεχίζουν να πλήττονται οι καταναλωτές, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία. Ο γίγαντας Diageo είπε ότι οι παμπ έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση, με λιγότερες πωλήσεις κατά 14% ανά άτομο, ωθώντας τους καταναλωτές σε φθηνότερα προϊόντα. Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η Βόρειο Ιρλανδία.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Η Ιστορία Του Michael Jackson


Ο Michael Jackson, αγαπημένος δημοσιογράφος μπύρας, ενέπνευσε χιλιάδες ζυθοποιίες και ενθουσίασε πολλούς με τα βιβλία του και την τηλεοπτική σειρά, "The Beer Hunter". Κατάφερε να λατρευτεί στις ΗΠΑ γι' αυτό που έκανε, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν και τη φήμη που είχε στον κόσμο της γεύσης του ουίσκι.

Ο σκηνοθέτης JR Richards, ταξίδεψε εκτενώς με τον Michael σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, μαγνητοσκοπώντας τον όσο κατέγραφε και ανέλυε τη μπύρα και το ουίσκι ανά τον κόσμο.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-
-Δείτε το video-

Αφιερώματα - Ιστορικά / Μικροζυθοποιία (Μέρος Γ')


Η σημερινή είναι η έκδοση της μικροζυθοποιίας με την οποία ξεκινάει η περιγραφή των πρώτων υλών παρασκευής της μπύρας. Το κριθάρι-βύνη, ο λυκίσκος, το νερό και η μαγιά είναι οι ύλες χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να γίνει μπύρα. Σ' αυτό το άρθρο δίνονται απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις όπως,

- ποιο είναι το είδος του κριθαριού που προορίζεται για την παρασκευή μπύρας,
- που καλλιεργείται, και κυρίως,
- από που μπορεί κανείς να το προμηθευτεί στην κλίμακα της σπιτικής ζυθοποιίας.

Το κριθάρι περιέχει συστατικά πολύτιμα για την ανθρώπινη διατροφή. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι φτωχό σε χοληστερόλη και λιπαρά. Επίκαιρες μελέτες συστήνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Η εκτενής ανάλυση του καρπού του κριθαριού, των χαρακτηριστικών της σύστασής του και του τρόπου παραγωγής του, δεν είναι στα πλαίσια αυτού του άρθρου. Σε αυτό το σημείο θα περιοριστούμε σε μια σύντομη περιγραφή των χαρακτηριστικών που αφορούν τη ζυθοποιία.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Δύσκολοι Καιροί Για Τις Ζυθοποιίες


Θα μπορούσε τελικά να είναι καιρός να αφήσουμε πίσω την ιδέα ότι μια ύφεση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσει κανείς μετοχές των εταιρειών ζυθοποιίας. Το επιχείρημα είναι ότι, ακόμα και σε οικονομικά δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν να πίνουν μπύρα.

Αυτό θα μπορούσε να ισχύει και κατά τη διάρκεια του Super Bowl, αλλά πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως οι Αμερικανοί συνολικά μειώνουν την κατανάλωση μπύρας.

«Πολλοί πιστεύουν πως η μπύρα είναι "αλεξίσφαιρη" ή έχει αντοχές έναντι της ύφεσης,», λέει ο Craig Purser, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Χονδρεμπόρων Μπύρας. «Οι αριθμοί δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο».

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Μπυρο-Προτάσεις / Bière du Boucanier Dark Ale (Βέλγιο)


Η Bière du Boucanier Dark Ale είναι μια παραδοσιακή Βελγική μπύρα του παρασκευάζεται από το ζυθοποιείο του Brouwerij Van Steenberge NV στο Ertvelde. Η λέξη "Boucanier" προέρχεται από τη Γαλλική λέξη "Boucan" που παραπέμπει σε μια παλιά μέθοδο ψησίματος στα νησιά Hispaniola (Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία) όπου ερημίτες και παράνομοι Ευρωπαίοι ζούσαν τον 17ο αιώνα. Λάτρεις του ρούμι και της εξαιρετικά δυνατής μπύρας υιοθέτησαν τον όρο "Buccaneers".

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-