Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσιάσεις / Żywiec Beer Collectors Meeting


Όπως σας είχαμε υποσχεθεί όταν δημοσιεύσαμε την είδηση για το "Żywiec Beer Collectors Meeting" η www.Beer-Pedia.com έδωσε δυναμικό παρών στην εκδήλωση αυτή.

Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι και μια σύντομη στάση στο Βελιγράδι για να δούμε τους πολύ καλούς μας φίλους και συλλέκτες Uros Radmanovic και Mishko Tomic, φτάσαμε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο Żywiec όπου και μας περίμενε ο φίλος και συνεργάτης μας Algis Rusys από τη Λιθουανία. Μας οδήγησε κατευθείαν στο ζυθοποιείο του Żywiec, όπου και στην τεραστία αυλή λάμβανε χωρά το "Żywiec Beer Collectors Meeting". Ευτυχώς οι διοργανωτές φρόντισαν να μας έχουν εξασφαλίσει μέρος για να εκθέσουμε και εμείς τα καλούδια από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Επετειακή Μπύρα Από Τη Sierra Nevada


Η πρώτη μπύρα της Sierra Nevada για την 30η επέτειο της είναι γεγονός. Η μπύρα έγινε με την συνεργασία δύο από τους πιο εμπνευσμένους ανθρώπους στην τέχνη της μπύρας, τον Fritz Maytag (της Anchor Brewing Co.) και τον Ken Grossman (της Sierra Nevada Brewing Co.).

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Συνταγές / Κοτόπουλο Με Πατάτες, Μαριναρισμένα Σε Μπύρα


Υλικά

1kg κοτόπουλο ή 4 φιλέτα στήθος
8 πατάτες ψιλόφλουδες
2x330ml μπύρα red, porter ή bock
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ρίγανη, μουστάρδα σκόνη


Υλικά για το dressing

4 κουτ. σουπ. μουστάρδα
1 λεμόνι
ρίγανη

-Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή-

Μπυρο-Προτάσεις / Estella Damm Inedit (Ισπανία)


Η πρώτη μπύρα ειδικά σχεδιασμένη για να συνοδεύει φαγητό. Δημιουργήθηκε για να πείσει ότι μια μπύρα μπορεί να σχεδιαστεί άψογα με την υψηλή γαστρονομία. Αυτό είναι το πλεονέκτημα και ο στόχος της Estrella Inedit, κάτι που την κάνει διαφορετική.

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους master ζυθοποιούς της Damm, σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Ισπανό σεφ Ferran Adria, το συνέταιρό του Juli Soler και την ομάδα των sommelier του φημισμένου εστιατορίου El Bulli. Είναι μια ιδανική λύση για τους sommelier ώστε να συνδυάζουν τις διαφορετικές αρμονίες γεύσεων του κάθε πιάτου. Μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε γεύμα υψηλών απαιτήσεων.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Η Μπύρα Fix Στην Ashley & Holmes


H νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία, πρώην Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, ανέθεσε στην Ashley & Holmes το σύνολο της επικοινωνίας της μπύρας Fix Hellas.

H νέα Fix Hellas θα παράγεται και θα εμφιαλώνεται στο νέο ζυθοποιείο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα Ευβοίας που εκτείνεται σε χώρο 7.500 τ.μ και θα διατίθεται σε συσκευασίες επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών, αλουμινένιων κουτιών καθώς και βαρελιών χωρητικότητας 30lt.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Η Επιστροφή Της "Genesee Bock Beer"


Η Genesee Bock Beer επιστρέφει με περιορισμένα κομμάτια. Η μπύρα σύντομα θα "χτυπήσει" σε super markets και άλλα σημεία πώλησης, σύμφωνα με δελτίο που εξέδωσε η Genesee Brewery Co.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / O Harald Suenner, Δντής Marketing Στη Μύθος Ζυθοποιία


Τη θέση του Διευθυντή Marketing στην Μύθος Ζυθοποιία ανέλαβε πρόσφατα ο Harald Suenner, διαδεχόμενος τη Μαρία-Χριστίνα Μίρκιν, η οποία αποχώρησε από την εταιρεία μετά από 4 χρόνια συνεργασίας.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Pils Διπλής Ζύμωσης, Από Την Cobra


Η King Cobra, όπως ονομάζεται, είναι η πρώτη παγκοσμίως Pils μπύρα διπλής ζύμωσης που προορίζεται γιααπαιτητικούς πότες και προτείνεται για δεξιώσεις με συνοδεία Ινδικής κουζίνας.

Δημιουργημένη με αγάπη από το διάσημο ζυθοποιείο Rodenbach στο Βέλγιο, η King Cobra είναι η μόνη Pilsner-Lager που επιδέχεται εκ νέου ζύμωση μέσα στη φιάλη, μετά από μια διαδικασία που χρησιμοποιείται συνήθως για Trappist μπύρες.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Υποχωρεί Η Κατανάλωση Μπύρας Στην Ελλάδα


Έρευνα της ICAP αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση μπύρας υποχώρησε κατά 6.8% από το 1997 έως το 2008.

Σχετική υποχώρηση παρουσιάζει η κατανάλωση μπύρας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως προέκυψε από την κλαδική μελέτη Ζυθοποιία που εκπόνησε η διεύθυνση οικονομικών μελετών της Icap Group, μέλος του ομίλου της Global Finance.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Κομοτηνή - Ελληνική Μπύρα Στην Αμερικανική Αγορά


Βρέθηκε στην Αμερική για σπουδές. Έμεινε όμως εκεί για 16 χρόνια και εργάστηκε με επιτυχία στον τομέα της παραγωγής χημικών προϊόντων. Έμαθε πώς λειτουργεί η αγορά και γνώρισε τα μυστικά της βιομηχανίας και του εμπορίου. Τότε θέλησε να επιστρέψει στην πατρίδα και να εφαρμόσει όσα ήξερε στον τόπο του.

Το 1996 ο Δημήτρης Πολιτόπουλος διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εκείνο τον καιρό Ελληνική μπύρα και αποφάσισε να ιδρύσει τη ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης. Το έδαφος ήταν πρόσφορο, οι συνθήκες ευνοϊκές και το 1998 ξεκίνησε η παραγωγή μπύρας με ελληνικό σήμα. Ένα χρόνο μετά, η μπύρα άρχισε να εξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τότε εξάγονταν δύο κοντέινερ το χρόνο ενώ το 2009 οι εξαγωγές μπύρας μόνο στην αμερικανική αγορά έφτασαν τα δεκατέσσερα κοντέινερ το χρόνο. Σήμερα, την Ελληνική μπύρα γνωρίζουν όλο και περισσότεροι στην Αυστραλία, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Αλβανία ακόμη και στην Ιαπωνία.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Διεθνής Έκθεση Τροφίμων - Ποτών - Τεχνολογίας (IFDTEX 2010)


Η 23η IFDTEX 2010, θα πραγματοποιηθεί από 5-8/2/2010 στο νέο υπερσύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo. Η έκθεση χωρίζεται σε 3 τομείς (Τρόφιμα- Ποτά- Τεχνολογία) οι οποίοι προβάλλονται στις αίθουσες του metropolitan με θεματική ταξινόμηση.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Μετά Το Πάσχα Θα Κυκλοφορήσει Η Μπύρα Fix


Για μετά το Πάσχα προγραμματίζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία (πρώην Ελληνικές Μικροζυθοποιίες) τις πρώτες τοποθετήσεις της μπίρας Fix στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς και στην κρύα αγορά.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Αποστολή Της Anheuser-Busch Inbev Στους Πληγέντες Της Αϊτής


Η Anheuser-Busch Inbev ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει αποστολή 600.000 κουτιά πόσιμου νερού για να βοηθήσει στις προσπάθειες ανακούφισης από τον σεισμό στην Αϊτή. Η εταιρεία συνεργάζεται με το αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό που θα μεταφέρει το νερό στην Αϊτή.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να στείλει κάποια ποσότητα νερού στην Αϊτή ήδη. Μετά το σεισμό η AB InBev και η θυγατρική της AmBev έχουν στείλει ήδη σχεδόν 350.000 κουτιά του πόσιμου νερού. Επίσης, η Anheuser-Busch και το ίδρυμα Labatt θα κάνουν δωρεές για τον Ερυθρό Σταυρό της Βορείου Αμερικής μέχρι και $300.000.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Ελληνικές Μικροζυθοποιίες: Αλλαγή Εταιρικής Επωνυμίας Σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία



Η εταιρία Ελληνικές Μικροζυθοποιίες ΑΕ προχώρησε από την 1η Ιανουαρίου του 2010 σε αλλαγή της εταιρικής της επωνυμίας σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή της επωνυμίας πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της εξαγοράς - το Φεβρουάριο του 2009 - και μετέπειτα απορρόφησης της "παλαιάς" Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ, πρώην συμφερόντων του κ. Β. Κουρτάκη, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα εταιρικά στοιχεία αμετάβλητα. Η νέα πλέον Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ είναι κάτοχος των σημάτων της παλαιότερης, καθώς και της πιο ιστορικής μπύρας στην Ελλάδα, της FIX Hellas.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-