Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Νέα / Ελληνική Μπύρα Από Εισαγόμενη Βύνη, Λόγω Έλλειψης Εργοστασίων Βυνοποίησης Του Κριθαριού


Το κριθάρι, αφού μετατραπεί με ζύμωση σε βύνη, αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή μπύρας. Στην Ελλάδα ενώ η μπύρα που πίνουμε είναι κατά περίπου 90% ελληνική, μόνο το 30% της παραγωγής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι από ελληνική πρώτη ύλη. Και αυτό, όχι επειδή δεν έχουμε κριθάρι αλλά επειδή δεν έχουμε εργοστάσια παραγωγής βύνης. Η αδιαφορία της πολιτείας για την ενίσχυση των πραγματικά παραγωγικών επενδύσεων, έχει οδηγήσει και εδώ στην εύκολη λύση, την εισαγωγή έτοιμης βύνης. Αποτέλεσμα, πολλές χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και απαξίωσης καλλιέργειας κριθαριού.

Νέα / Αγορά Μπύρας: Χαμηλές Τιμές Και Νέα Προϊόντα Αυξάνουν Τις Πωλήσεις


Ανοδικά κινούνται οι πωλήσεις μπύρας στα ράφια των σούπερ μάρκετ ενώ αντίθετα σε μπαρ και εστιατόρια η κατανάλωση μειώνεται.