Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Νέα / Άλλος Ένας Τίτλος Πρωτιάς Για Τη Mikkeller


Για ακόμα μία χρονιά η Mikkeller ψηφίστηκε ως η καλύτερη ζυθοποιία της Δανίας, μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να μοιραστεί τον τίτλο με την Hornbeer, μιας και πήραν τον ίδιο αριθμό ψήφων.

Με τον τρίτο τίτλο στο ιστορικό της, η Mikkeller, είναι η ζυθοποιία με τις περισσότερες βραβεύσεις από την έναρξη του θεσμού.

πηγή: www.Beer-Pedia.com (30 Μαρτίου 2010)

Νέα / Τα Οφέλη Της Παλαιωμένης Μπύρας


Τα καλά πράγματα έρχονται σε εκείνους που έχουν υπομονή να περιμένουν - ακόμη και τους εραστές της μπύρας. Ενώ η παροιμία ισχύει προφανώς για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν το λεπτής γεύσης πεπαλαιωμένο Bordeaux ή το single malt Σκωτσέζικο ουίσκι. Κι όμως η καλή μπύρα μπορεί να βελτιωθεί με το χρόνο. Πιθανότατα η St. Ambroise Russian Imperial Stout είναι μια από εκείνες τις μπύρες που θα μπορούσαν να παλαιωθούν.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Στο «Σινεμά Στο Πιάτο»


Οι εκλεκτοί ζύθοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συνόδευσαν τα εμπνευσμένα πιάτα του "γαστροσινεφιλικού" φεστιβάλ Σινεμά στο Πιάτο.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για ακόμη μια χρονιά συνόδευσε με τους εκλεκτούς της ζύθους το πρωτοποριακό γαστροσινεφιλικό φεστιβάλ «Σινεμά στο πιάτο» που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στην Αθήνα. Με πιο πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα αυτή τη χρονιά, επτά εξαιρετικές κινηματογραφικές προβολές έγιναν η αφορμή και η έμπνευση, για μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, από καταξιωμένους σεφ αναγνωρισμένων εστιατορίων της πόλης.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Ιστορικά / Ξηρή Μαγιά


Όταν στην Αμερική άρχισαν να πρωτοζυθοποιούν κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν τυποποιημένη ξηρή μαγιά γιατί δημιουργούνταν περισσότερα βακτήρια όσο ξεραινόταν. Σήμερα υπάρχουν πολλές εταιρίες που φτιάχνουν μαγιά για οικιακή χρήση και για την ποτοποιία, οπότε δεν χρησιμοποιείται πια η ξηρή μαγιά.

Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη