Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Νέα / Τέλος Εποχής Για Τα Παρισινά Μπιστρό


Τα Γαλλικά μπιστρό, οι... «ναοί» της κοινωνικής ζωής των Γάλλων, απειλούνται με εξαφάνιση, καθώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους σε ολόκληρη τη χώρα μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Στη Γαλλική επαρχία, υπολογίζεται δύο μπιστρό βάζουν πλέον λουκέτο κάθε μέρα (!), ενώ στην περιφέρεια του Παρισιού περισσότερα από 2 χιλιάδες παραδοσιακά «στέκια», αποχαιρέτησαν τους πελάτες τους μέσα στο 2009. Σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, υπάρχουν μόλις 35 χιλιάδες μπιστρό, την ώρα που τη «χρυσή δεκαετία» του '60, ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 200 χιλιάδες.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Όταν Η Λατρεία Για Τη Μπύρα Συναντάει Τη Διασκέδαση


Είστε λάτρης της μπύρας και θέλετε να μάθετε τα πάντα για την παραγωγή του αγαπημένου σας ποτού, από…τη βυνοποίηση μέχρι τη ζύμωση; Δεν έχετε παρά να συνδυάσετε το τερπνό μετά του ωφελίμου. Δεκάδες εταιρείες ζυθοποϊίας στις ΗΠΑ -και όχι μόνο- προσφέρουν πλέον εκδρομικά- εκπαιδευτικά πακέτα σε επίδοξους παραγωγούς, αλλά και σε απλούς τουρίστες που θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους. Σ' ένα ειδυλλιακό τοπίο κάπου στα Λευκά Όρη του Νιου Χάμσαιρ, λειτουργεί εδώ και δεκαετίες η ζυθοποιία Woodstock Inn Station and Brewery.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / St. Patrick's Day Στο Arch Beer House


17 Μαρτίου στην Ιρλανδία έχουν αργία... Γιορτάζουν την ημέρα του Αγ. Πατρίκιου (πολυούχος της Ιρλανδίας) και καθότι Ιρλανδική γιορτή οι pubs σερβίρουν μπύρα από τις 9:00 το πρωί...

Στην Αγγλιά, την Αμερική και την Αυστραλία η γιορτή του Αγ. Πατρίκιου είναι μια μέρα γιορτής που συνήθως είναι συνυφασμένη με ατελείωτες κρεπάλες και μεθύσια... Τουλάχιστον το γλεντάνε!

Στο Chicago την ημέρα αυτή βάφουν τον ποταμό πράσινο... Η εικόνα όμως του πράσινου ποταμού μοιάζει με καρτ-ποστάλ που "πείραξαν" τα χρώματα!

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-