Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Νέα / Κρίση Στις Βρετανικές Επιχειρήσεις Από Την Ισπανική Ύφεση


Η Diageo, υπεύθυνη για το εμπορικό σήμα των Smirnoff και Baileys, με έδρα το Λονδίνο, έχει επίσης επηρεαστεί αρνητικά. Η Ισπανία ήταν από τις χώρες που συμπαθούσαν ιδιαίτερα το αλκοόλ και τις νυχτερινές εξόδους. Σήμερα, οι νυχτερινές τους έξοδοι έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ στο Ισπανικό σπίτι, τα οινοπνευματώδη ποτά και το κρασί έχουν αντικατασταθεί από τη φτηνή μπύρα. Παρόλο που η Ισπανία και η Πορτογαλία αντιπροσωπεύουν μόνο το 4.5% των πωλήσεων της Diageo, η εταιρεία κρίνει πως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ανατολική Ευρώπη ευθύνονται για τη συνολική μείωση των πωλήσεών της στη Γηραιά ήπειρο.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Γινόμαστε... Ευρωπαίοι Στους Έμμεσους Φόρους


Φορολογική «ακρίβεια» καταγράφεται πλέον και στη μπύρα. Στη χώρα μας επιβαρύνεται με 1.63 ευρώ ανά εκατόλιτρο, με τον 10ο υψηλότερο φόρο στην Ε.Ε. Υπάρχουν όμως περιθώρια ακόμη, αφού στην Πορτογαλία ο φόρος φτάνει στα 8.65 ευρώ και στην Ισπανία στα 7.48 ευρώ. Στα ενδιάμεσα αλκοολούχα προϊόντα, το «βάρος» πλέον αγγίζει τα 45 ευρώ (από 54 πριν) και είναι σχετικά χαμηλό. Στη Δανία διαμορφώνεται στα 123 ευρώ, στη Γερμανία στα 153 ευρώ και στη Σουηδία στα 443.3 ευρώ.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Νέες Απολύσεις Από Την Anheuser Busch-InBev


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Anheuser Busch-InBev ανακοίνωσε απολύσεις 90 ανθρώπων-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αντιπροέδρων. Μερικοί από αυτούς που απολύουν, είναι και στελέχη που ασχολούνται με τις διεθνής πωλήσεις μπύρας. Αν και οι απολύσεις ήταν μοιρασμένες μεταξύ των 25 πολιτειών, στο Μισούρι μόνο θα χάσουν τη δουλειά τους 17 και στη Καλιφόρνια οι υπόλοιποι 12.

-Διαβάστε οόκληρο το άρθρο-

Νέα / Μπύρα, Το Ποτό Της Κρίσης


Οι μικρές ζυθοποιίες ευνοούνται από την αρνητική οικονομική συγκυρία - Μειώνονται οι πωλήσεις των μεγάλων ομίλων του κλάδου.

Στην προηγούμενη μεγάλη παγκόσμια κρίση, στη δεκαετία του '70, ο Βρετανός Ερνστ Σουμάχερ είχε θεωρητικοποιήσει το «μικρό» στις επιχειρήσεις γράφοντας το περίφημο «small is beautiful». Στις σημερινές συνθήκες, οι συμπατριώτες του από το ΒΒC διεπίστωσαν ότι αυτό φαίνεται επίσης να ισχύει για τη μπύρα- ιδιαίτερα δημοφιλές ποτό σε όλες τις βόρειες, και όχι μόνο, χώρες. «Μια τεράστια αλλαγή στη Βρετανική αγορά μπύρας», γράφει ο Γουίλ Σμέιλ, είναι η πρόσφατη «γρήγορη ανάπτυξη των μικρών ζυθοποιείων, δηλαδή αυτών που παράγουν πολύ μικρές ποσότητες», για τοπική χρήση, «και με πολύ λίγα άτομα το πολύ. Σύμφωνα με την ομάδα πίεσης ζυθοποιών, την Campaign for Real Αle (CAMRA), υπάρχουν τώρα περισσότερες από 600 μικροζυθοποιίες στη Βρετανία, ενώ είναι περισσότερες από 70 αυτές που άνοιξαν την τελευταία χρονιά. Και η ίδια κατάσταση παρατηρείται σε όλες τις χώρες που αγαπούν τη μπύρα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και στον Καναδά».

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Η Διαφήμιση Της Εβδομάδας / Flying Dog - Promises