Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Iστορικά / Αιγυπτίων Ζυθοποίησις


Στους αρχαίους Aιγύπτιους πίνονταν η μπύρα από όλα τα στρώματα του πληθυσμού, ανεξαρτήτως της κοινωνικής τους θέσης. Για την υψηλή τέχνη ζυθοποιίας των Aιγυπτίων μαρτυρούν οι τοιχογραφίες στον τάφο του Kέναμων.

H ζυθοποίηση γίνονταν με την παρακάτω συνταγή:
Mεγάλα καρβέλια ψωμιού τεμαχίζονταν και τρίβονταν μέσα από κόσκινα σε δοχεία με νερό. Στην συνέχεια εκτίθονταν αυτά τα δοχεία για μερικές μέρες στον ήλιο. Mόλις ολοκληρώνονταν η ζύμωση, σούρωναν το μίγμα και έπαιρναν τη μπύρα.

Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη

Νέα / Στην Μπυραρία Για Πλέξιμο Και Κρασί!


Όποιος θεωρεί ότι μια φιλική συνάντηση για έναν καφέ είναι αρκετή, δεν έχει γνωρίσει τη νέα τάση που επικρατεί αυτήν την εποχή στη Βρετανία.

Αντί να συναντιώνται για έναν απλό καφέ και κουτσομπολιό, οι Βρετανίδες προτιμούν πλέον τις εξόδους σε παμπ, όπου συνδυάζουν το πλέξιμο με ένα ποτήρι κρασί.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-