
Παραδοσιακά, η πηγή ζάχαρης του ζυθοποιού εξαρτάται από τη γεωγραφική θέση. Οι Βρετανοί ζυθοποιοί έφτιαχναν μπύρα με ζαχαροκάλαμο ή μελάσα φερμένη από τις αποικίες στην Καραϊβική ή την Αφρική. Στην Βόρειο Ευρώπη που ευδοκιμούσε το παντζάρι, οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούσαν παντζαροζάχαρη για τη μπύρα τους. Στην Αμερική όπου ευδοκιμούσε το καλαμπόκι και η κολοκύθα, οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούσαν αυτά ως γλυκαντικό μέσο για τη μπύρα τους.
-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-