Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ιστορικά / Η Μπύρα Στα Χρόνια Του Χριστιανισμού


Με την εξάπλωση του Χριστιανισμού εμφανίστηκαν στην Ευρώπη πολλά μοναστήρια, τα οποία ασχολήθηκαν με την παρασκευή μπύρας για έναν απλό λόγο: οι μοναχοί απολάμβαναν την θρεπτικότητα αυτού του ποτού, το οποίο συμπλήρωνε διατροφικά τα πενιχρά γεύματά τους ιδίως τις μεγάλες περιόδους νηστείας.

Η μπύρα για έναν καλόγερο ήταν σημαντική. Ίσχυε ένα ρητό που λέει ότι «Το υγρό δεν αναιρεί την νηστεία - Liquida Non Frangunt Ieunum».

Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη

Nέα / Συμφωνία Της Carlsberg Για Την Κατανομή Της Tetley's


Η Carlsberg υπέγραψε συμφωνία για την κατανομή της Tetley's εκτός του Ηνωμένου Βασίλειου μεταξύ της Molson Coors και της Marston's. Για πρώτη φορά, η παραγωγή μπύρας της Tetley's σε βαρέλι, θα μετακινηθεί εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και συγκεκριμένα στην κομητεία του Yorkshire, μετά την απόφαση του κλεισίματος του ζυθοποιείου της Carlsberg στη Λιντς, το 2011.

Η Marston έχει υπογράψει συμφωνία με την Carlsberg να αναλάβει την άδεια ζυθοποίησης, αναφέρει εκπρόσωπος της Carlsberg UK. H Tetley's Smoothflow, εν τω μεταξύ, θα παράγεται από την Molson Coors UK's Tadcaster, στο North Yorkshire.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Εκδηλώσεις / World Beer Festival


Το "World Beer Festival", μια απ' τις κορυφαίες εκδηλώσεις μπύρας στη χώρα, θα κάνει πρεμιέρα στο Richmond στις Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010, στο νησί του Downtown Richmond's Brown's. Υπό την αιγίδα του περιοδικού All About Beer, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μπύρας είναι μια γιορτή του πολιτισμού της μπύρας παγκοσμίως, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα δείγμα από εκατοντάδες μπύρες, από περισσότερες των 200 εγχώριων και διεθνών ζυθοποιείων. Στο φεστιβάλ μπορούν επίσης να απολαύσουν εκπαιδευτικές συνεδρίες από τους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, των τροφίμων από μια ποικιλία από τοπικά εστιατόρια, καθώς και ζωντανή ψυχαγωγία από ντόπιους μουσικούς. Το φεστιβάλ έχει υποβληθεί από την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση του Richmond, "FETCH a Cure", ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στη βοήθεια ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Άνοδος 7.2% Για Τις Craft Ζυθοποιίες


Η Brewers Association ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των craft μπυρών αυξήθηκαν κατά 7.2% το 2009, όταν την ίδια στιγμή οι συνολικές πωλήσεις μπύρας μειώθηκαν. Συνολικά, οι ζυθοποιίες πώλησαν 613.992 επιπλέον βαρέλια το 2009, μια αύξηση της τάξεως των 8.5 εκατομμυρίων κιβωτίων.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-