Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η Μπύρα Χόρταινε Τα Στρατεύματα Του Καίσαρα


Όταν ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας οδηγούσε τα στρατεύματά του στην Ευρώπη και κατακτούσε περιοχή προς περιοχή, η μπύρα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο στρατηγός κατάλαβε γρήγορα τη θρεπτικότητα του «ζωμού από κριθάρι» και προμήθευε τα στρατεύματά του με αυτό.

Αλλά ακόμα και μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η μπύρα δεν εξαφανίστηκε από το προσκήνιο γιατί σε πολλές περιοχές της Ευρώπης είχε γίνει ήδη γνωστό και αγαπημένο ποτό.

Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη

Ιστορικά / Αφέψημα Κριθαριού Ως Γιατροσόφι


Για τον υψηλό πολιτισμό των Ελλήνων και αργότερα των Ρωμαίων, η μπύρα δεν ήταν ποτό. Ναι μεν ο Ιπποκράτης περιγράφει το «αφέψημα κριθαριού» ως γιατροσόφι για τον πυρετό και την αϋπνία, αλλά για έναν λαό που ανέκαθεν έπινε κρασί, ήταν αδιανόητη η πικρή γεύση αυτού του ποτού και φυσικά χωρίς καμία απόλαυση.

Από τον Γιώργο Ιορδανίδη

Νέα / Τέλος Εποχής Για Τα Κλασικά Υάλινα Ποτήρια


Χιλιάδες κόσμου τραυματίζεται κάθε χρόνο από σπασμένα ποτήρια στις pub αλλά και καθημερινά στα σπίτια του. Υπολογίζεται πως αυτός ο αριθμός αγγίζει τις 87.000 άτομα, μόνο στην Αγγλία και στην Ουαλία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Φαίνεται όμως πως για τα κλασικά που χρησιμοποιούνται τόσα χρόνια έφτασε το τέλος τους. Μια καινοτόμα πατέντα που συνέλαβε ο σχεδιαστής του Matt Cotterill θα δώσει αυτή τη λύση. "Το άθραυστο ποτήρι είναι αυτό που θα αντικαταστήσει όλα τα υάλινα pints που χρησιμοποιούν οι Βρετανικές pub μέχρι και σήμερα, κάτι που θα υλοποιήθει στους επόμενους 12 μήνες" λέει ο Matt Cotterill. Για τις pubs σήμερα, οι απώλειες αυτές τους κοστίζουν πολλά για την αντικατάσταση τους" συμπληρώνει.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-