Η Guinness στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ευρώπης, ενώ στα επόμενα χρόνια και με το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καταφέρει να γίνει η μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου.
Μπορεί να είναι ο παράδεισος της μπύρας και να έχουν διεξάγει τη ζυθοποίηση σε επιστήμη, αλλά υπάρχει ένας τομέας όπου δεν φημίζονται ιδιαίτερα. Μιλάμε φυσικά για το λυκίσκο, μιας και μόλις το 0.5% εκ του συνόλου της παγκόσμιας και το 1.5% εκ της Ευρωπαϊκής παραγωγής, είναι αυτό που παράγεται στο Βέλγιο.