Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Νέα / ΗΠΑ: Δύο Ποτήρια Αλκοόλ Την Ημέρα Βοηθούν Τις Γυναίκες Να Μην Πάρουν Βάρος


Οι γυναίκες που καταναλώνουν δύο ποτήρια κρασιού, μπύρας ή άλλου αλκοόλ κάθε ημέρα εμφανίζουν λιγότερο κίνδυνο να "πάρουν" κιλά από εκείνες που δεν καταναλώνουν καθόλου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ερευνητές του νοσοκομείου Μπρίγκαμ της Βοστόνης ρώτησαν 19.000 Αμερικανίδες που δεν είχαν προβλήματα βάρους, ηλικίας 39 ετών ή άνω για τον αριθμό των ποτηριών αλκοόλ που κατανάλωναν σε καθημερινή βάση για δεκατρία χρόνια.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / Νέες Κυκλοφορίες Από Τη Mikkeller


Τελικά απ' ότι φαίνεται οι νέες κυκλοφορίες από τη Mikkeller δεν έχουν τελειωμό. Νέες ετικέτες πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους, ξεκινώντας από την "Beer Geek Breakfast" που θα τη βρούμε σε διάφορες εκδόσεις. Η πρώτη απ' αυτές, η "Beer Hop Breakfast", είναι ήδη στα ράφια προς πώληση. Καραμελωμένες βύνες, καφές και λυκίσκος (πολύς λυκίσκος) είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Νέα / www.Beer-Pedia.com


Η εγκυκλοπαίδεια που... αφρίζει.

Στο Διαδίκτυο τα μυστικά της μπύρας, συνταγές, ποικιλίες και προτάσεις για ψαγμένους.

«Η ζυθοποιία παγκοσμίως έχει να παρουσιάσει εκπληκτικές γεύσεις, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της μικρά μυστικά. Οι Έλληνες, παρόλο που έχουμε πολύ καλή σχέση με τη μπύρα, ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε πώς πρέπει να την πίνουμε».

Στο καφενείο του παππού του στην Έδεσσα ο νεαρός τότε Γιώργος Ιορδανίδης δοκίμασε για πρώτη φορά τις ελληνικής προέλευσης μπύρες Φιξ και Άλφα. Από τότε έγινε λάτρης της μπύρας, άρχισε να δοκιμάζει γεύσεις από όλο τον κόσμο, ενώ σταδιακά άρχισε να ερευνά την ιστορία του ποτού, τον τρόπο παρασκευής, τις ποικιλίες που υπάρχουν, αλλά και τις χρήσεις του στην επιστήμη, τη μαγειρική και άλλους τομείς. Με τη σύζυγό του μέχρι σήμερα έχουν δοκιμάσει πάνω από 3.800 διαφορετικές ετικέτες, ενώ η συλλογή του από ποτήρια μπύρας ξεπερνά τα 450, μερικά από τα οποία είναι παλιά και πολύ σπάνια. Σήμερα, στα 38 του, ο κ. Ιορδανίδης με τη συμβολή και κάποιων φίλων του- μερικοί από τους οποίους είναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες ποτηριών- έχει καταφέρει να συγκεντρώσει έναν εξαιρετικό όγκο πληροφοριών, ενώ έχει δημιουργήσει την Βeer-Pedia, την πρώτη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια για τη μπύρα στην Ελλάδα, με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει από την έρευνα και τις επισκέψεις σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-