Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Νέα / Ο Φόρος Στα Ποτά


Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα ποτά, αναπροσαρμόζεται κατά 20%. Η επιβάρυνση ανά φιάλη -πρόσθετη και αυτή καθώς έχει προηγηθεί αναπροσαρμογή του φόρου, θα προκαλέσει ανατίμηση της τάξεως του 1.2 ευρώ ανά φιάλη. Στην τσικουδιά, η επιβάρυνση φτάνει στα 0.6 ευρώ ενώ για την μπύρα, η τιμή της λιανικής αναπροσαρμόζεται από 0.014 έως 0.027 ευρώ.

πηγή: Ελευθεροτυπία, (απόσπασμα άρθρου) (3 Μαρτίου 2010)

Νέα / Τους Έβγαλε Όλους Νοκ-Άουτ


Τρίτος "παίχτης" στη κόντρα του τίτλου για την ισχυρότερη μπύρα στον κόσμο, μπαίνει η Ολλανδική Brouwerij Het Koelschip. Μετά τη BrewDog και τη Schorschbräu που κοντράρονται το τελευταίο διάστημα για τον τίτλο της ισχυρότερης μπύρας και με την BrewDog να έχει καταφέρει να φτάσει τους αλκοολικούς βαθμούς στο 41% με την Sink The Bismarck, εμφανίζεται η Koelschip με την Obilix να έχουν καταφέρει να φτάσουν στο πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο των 45% αλκοολικών βαθμών.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-

Μπύρα Και Επιστήμη / Μπύρα Ευφραίνει Καρδίαν


Η αυξημένη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων φθοράς που παρατηρείται στους σύγχρονους πληθυσμούς έχει ωθήσει τα τελευταία χρόνια την επιστημονική κοινότητα στη διερεύνηση φυσικών μεθόδων πρόληψης άλλα και θεραπείας νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά. Ίσως ο καλύτερος οδηγός στην πορείας της επιστημονικής αυτής αναζήτησης είναι ίδια η καθημερινότητα και συνήθειες που ενώ μέχρι σήμερα θεωρούνταν επιζήμιες, εντούτοις αποδεικνύονται ιδιαιτέρως σημαντικές για την καλή υγεία του οργανισμού.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-