Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς, Με Θέμα Τη Μπύρα.
Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.
Σελίδες
Κυριακή 4 Απριλίου 2010
Iστορικά / Πηγές Ζάχαρης
Παραδοσιακά, η πηγή ζάχαρης του ζυθοποιού εξαρτάται από τη γεωγραφική θέση. Οι Βρετανοί ζυθοποιοί έφτιαχναν μπύρα με ζαχαροκάλαμο ή μελάσα φερμένη από τις αποικίες στην Καραϊβική ή την Αφρική. Στην Βόρειο Ευρώπη που ευδοκιμούσε το παντζάρι, οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούσαν παντζαροζάχαρη για τη μπύρα τους. Στην Αμερική όπου ευδοκιμούσε το καλαμπόκι και η κολοκύθα, οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούσαν αυτά ως γλυκαντικό μέσο για τη μπύρα τους.
-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-
Ετικέτες
Μπυρο-Παιδεία