Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Iστορικά / Αιγυπτίων Ζυθοποίησις


Στους αρχαίους Aιγύπτιους πίνονταν η μπύρα από όλα τα στρώματα του πληθυσμού, ανεξαρτήτως της κοινωνικής τους θέσης. Για την υψηλή τέχνη ζυθοποιίας των Aιγυπτίων μαρτυρούν οι τοιχογραφίες στον τάφο του Kέναμων.

H ζυθοποίηση γίνονταν με την παρακάτω συνταγή:
Mεγάλα καρβέλια ψωμιού τεμαχίζονταν και τρίβονταν μέσα από κόσκινα σε δοχεία με νερό. Στην συνέχεια εκτίθονταν αυτά τα δοχεία για μερικές μέρες στον ήλιο. Mόλις ολοκληρώνονταν η ζύμωση, σούρωναν το μίγμα και έπαιρναν τη μπύρα.

Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη