Photobucket
Καλώς Ήλθατε
Στο Blog Της Μεγαλύτερης Ελληνικής Ιστοσελίδας Διεθνώς,
Με Θέμα Τη Μπύρα.

Ενημερωθείτε Έγκαιρα Και Έγκυρα. Ενημερωθείτε Υπεύθυνα.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αφιερώματα - Ιστορικά / Μικροζυθοποιία (Μέρος Γ')


Η σημερινή είναι η έκδοση της μικροζυθοποιίας με την οποία ξεκινάει η περιγραφή των πρώτων υλών παρασκευής της μπύρας. Το κριθάρι-βύνη, ο λυκίσκος, το νερό και η μαγιά είναι οι ύλες χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να γίνει μπύρα. Σ' αυτό το άρθρο δίνονται απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις όπως,

- ποιο είναι το είδος του κριθαριού που προορίζεται για την παρασκευή μπύρας,
- που καλλιεργείται, και κυρίως,
- από που μπορεί κανείς να το προμηθευτεί στην κλίμακα της σπιτικής ζυθοποιίας.

Το κριθάρι περιέχει συστατικά πολύτιμα για την ανθρώπινη διατροφή. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι φτωχό σε χοληστερόλη και λιπαρά. Επίκαιρες μελέτες συστήνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Η εκτενής ανάλυση του καρπού του κριθαριού, των χαρακτηριστικών της σύστασής του και του τρόπου παραγωγής του, δεν είναι στα πλαίσια αυτού του άρθρου. Σε αυτό το σημείο θα περιοριστούμε σε μια σύντομη περιγραφή των χαρακτηριστικών που αφορούν τη ζυθοποιία.

-Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο-